Reisbench honden

Reisbench honden

26 september 2022 Uit Door Redactie

Uiteraard maakt een hond al heel snel een onderdeel uit van jouw familie en al helemaal van jouw gezin. Dat betekent dat je zo goed mogelijk voor je hond wilt gaan zorgen. Dat je het de hond zo fijn mogelijk wilt maken en dat onder alle minder dingen. In het kader kun je denken aan een hondenjas, maar ook zeker aan een reisbench honden. Wil jij je hond hier snel aan laten wennen naar de aankoop laat dan bijvoorbeeld altijd een deurtje opstaan open dag zodat de hond er gemakkelijk in en uit kan lopen als die dat wilt. Laat de hond lekker haar gang gaan en snuffelen. Werk ook niet met een drang en duw je hond er in elk geval nooit in de bench. Dit kan beter vrijwillig gaan dan wordt het gezien als een veilige plek.

De vele voordelen

Met een reisbench zou jouw hond gemakkelijk mee kunnen op vakantie. Dat is lekker gezellig en geef je jouw hond ook meteen een betrouwbare plek met de bench. Juist dan is het bieden van een eigen vaste plek erg cruciaal voor de hond. Met een reisbench stel je de hond snel op gemak en verloopt de reis een stuk gemakkelijker. Jouw hond een eigen plaats geven in alle drukte is erg belangrijk, want dan is er altijd een plek waar de hond zich veilig voelt en hier altijd naar toe kan komen als hij of zij dat wil. Want een veilige plek voor de hond zorgt ook voor rust voor jou. Ben je nieuwsgierig hoe je de hond moet laten wennen aan het gebruik van de bench? Lees dan verder.

Het laten wennen aan de bench

Ben je van plan een reisbench te kopen of heb je er al eentje? Laat dan in de eerste plaats een deurtje open staan overdag. Zorg dat de hond hier makkelijker in en ook uit kan lopen als de hond dit graag wilt. Leg bijvoorbeeld het favoriete speeltje in de bench liggen. Of verras de hond met snoepjes in de bench. Laat de hond ook alleen wennen en niet met veel mensen of andere dieren om zich heen. De hond moet namelijk zelf de plek fijn gaan vinden en niet onder de druk van anderen.  Werk niet met een dwang of druk achter de hond en in elk geval nooit in de bench. Dan wordt het namelijk sneller en een betere veilige plek voor de hond.