Meer dan feesten en zonnen

Meer dan feesten en zonnen

17 januari 2021 Uit Door Redactie

Het grootste eiland van Griekenland heeft een beeld van jongeren die er zonnen en feesten, maar het eiland heeft veel meer te bieden dan alleen dat. Kreta bezienswaardigheden zijn er meer dan voldoende, schitterende landschappen, mooie stranden, leuke stadjes en nog veel meer. Het eiland is een bestemming voor jong en oud, voor gezinnen die meer willen dan de hele dag op het strand liggen. Het hele jaar door is het op het eiland heerlijk weer, in de winter is de temperatuur nog 16 graden.

Kreta bezienswaardigheden

Hoofdstad van Kreta

Voor Kreta bezienswaardigheden kun je niet om de hoofdstad Heraklion heen, het is tevens een van de grootste plaatsen in Griekenland. Pleintjes, markten en drukke straten kenmerken de stad, een aantal mooie kerken zijn zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Wanneer je op vakantie gaat naar Kreta, begint hier in de meeste gevallen je vakantie omdat het vliegveld in de hoofdstad ligt. Ook het archeologische museum maakt veel indruk, het grote vrijheidsplein is een bezichtiging zeker waard.

Druk toeristenoord

Malia is een druk toeristenoord, ondanks dat het dorp klein is kun je er een prima nachtleven verwachten. Maar Kreta bezienswaardigheden vind je ook in Malia, het strand in de stad is druk maar er zijn ook rustige baaien te vinden. Het klein badplaatsje Stalis ligt naast Maila, is iets kleiner maar toch ook nog vrij toeristisch. In vergelijking met de andere plaatsen is Gouves iets rustiger, in deze plaats vind je leuke restaurantjes, een heerlijk strand en leuke barretjes.